Zašto zimske gume?

Odgovor: Mnogo je razloga

Kad temperatura padne ispod 7 ° C, zimske gume su bolje za vaš automobil od cijelogodišnjih ili ljetnih guma – i evo zašto

Ovo je doba godine kada se iste diskusije čuju u mnogim uredima, kafićima i domovima: trebam li staviti zimske gume na svoje vozilo?

Odgovor je konačan “Da”, ako želite maksimalnu sigurnost.

Ni najbolje ljetne ili cijelogodisnje gume nemogu pruziti potpunu sigurnost u zimskim uvijetima kao sto to pruzaju zimske gume. Svaka guma ima svoju radnu temperaturu ovisno za koju sezonu je namjenjena. Ljetna guma najbolje prijanja na visim temperaturama, cijelogodisnja na umjerenim temperaturama a zimska guma voli hladne uvjete.

Sve gume imaju radnu temperaturu na kojoj su njihove preformanse najbolje primjećuju. Ljetne gume vole vruće, gume za sve sezone kao što su sve umjerene i, naravno, zimske gume vole hladnu. Kad se vode diskusije oko toga koja je guma dobra za koje vrijeme, istina je ono što bi moglo iznenaditi neke vozače je da sve te različite vrste guma imaju jednako ili slično prianjanje kad je temperatura oko 7 stupnjeva ili nešto više.

Kako temperature padaju ispod 7 stupnjeva, zimska guma razvija više prianjanja, cijelogodišnja guma ima osrednje prianjanje, a ljetna guma ima slabo prijanjanje. Postoji mnogo vrsta zimskih guma. Neke su dizajnirane da budu odlicne na mokrom ili po snijegu dok su neke dizajnirane da imaju bolje preformanse na velikim brzinama

Poštovani u ponudi imamo i ostale marke dijelova. Za cijene dijelova i ugradnju slobodno nas kontaktirajte te nam pošaljite što više podataka o vozilu i opis problema. Za to koristite slijedeći link: